Cosmetica & Verzorging

5x de beste föhn voor elk haartype!

  • mei 4, 2022
  • 3 min read
5x de beste föhn voor elk haartype!

Laten we eerlijk zijn, wie wil er lang bezig zijn met het drogen van zijn haar? Omdat er zo veel verschillende haardrogers op de markt zijn, kan het verwarrend zijn om uit te zoeken wat je moet kopen. Moet je voor het duurste model gaan, heb je al die extra’s echt nodig? Laat ons je helpen om de beste föhn te vinden voor jouw specifieke behoeften.

Op zoek naar de beste föhn? Hier moet je op letten!

Een goede föhn is onmisbaar om je haar te drogen en het geeft daarnaast een flinke volumeboost. De juiste föhn maakt het verschil bij het snel, gemakkelijk en effectief drogen van je haar – of een slechte ervaring waardoor je gefrustreerd raakt en hem niet meer wilt gebruiken. Ben je op zoek naar een stijltang of de beste krultang? Ook daar hebben we een shopgids over geschreven!

Dit zijn de belangrijkste punten om op te letten bij aanschaf van een goede föhn:

1. Gewicht

Als jij je haar een lange tijd droog föhnt, zullen zware haardrogers jouw armen en schouders slap maken. Dit kan worden vermeden door een lichter exemplaar aan te schaffen.

2. Verschillende standen

Het is belangrijk om rekening te houden met de eigenschappen van een föhn. Hij kan bijvoorbeeld een ander effect geven naargelang hij warme of koude lucht blaast. Het beïnvloedt ook hoe snel of langzaam jouw haar droogt. Een goed exemplaar beschikt over minimaal 3 standen.

3. Vermogen

Ga op zoek naar een föhn met een hoog vermogen. Dat betekent dat de motor krachtiger lucht blaast, waardoor het haar sneller droog is. Een föhn van 2000 watt is over het algemeen genoeg om dik haar te föhnen.

Een kapstel stylt het haar met een föhn

4. Mondstuk

Het kan handig zijn om verschillende blaasmonden op je haardroger te hebben. Een diffuser, bijvoorbeeld, creëert lange en veerkrachtige golven.

5. Ionische technologie

De ionische functie van een haardroger vermindert statische elektriciteit in het haar. Wanneer de föhn wordt aangezet, komen er negatieve ionen vrij in de lucht – die de haarschubben sluiten en de buitenste laag van het haar steviger en zwaarder maken. Vaarwel statisch haar!

5 x de beste föhn

Tot slot

Wat de beste föhn is, dat hangt af van jouw eigen behoeften. Daarom raden we je aan om onze shopgids door te lezen. Zo kom je te weten welke van deze top vijf haardrogers het beste bij jouw behoeften en voorkeuren past!

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *