Cosmetica & Verzorging

Dit is de beste krultang die je moet hebben!

  • april 28, 2022
  • 3 min read
Dit is de beste krultang die je moet hebben!

Er bestaan veel verschillende soorten krultangen, maar slechts een handvol geeft je krullen van salonkwaliteit. Hier lees je hoe je de beste krultang voor jouw behoeften kunt vinden.

Op zoek naar de beste krultang? Hier moet je op letten!

We hebben het eerder gehad over de beste stijltang. Dan mag de beste krultang uiteraard niet ontbreken! Een krultang is een geweldig hulpmiddel om je haar prachtige krullen en meer volume te geven.

Maar met zo veel verschillende krultangen op de markt, hoe weet je welke je moet kopen? Daarom hebben we deze gids gemaakt. We hebben alles op een rijtje gezet wat je moet weten voordat je je volgende krultang koopt. We leggen uit wat de verschillende soorten krultangen zijn, hoe ze werken en wat de beste modellen zijn die nu verkrijgbaar zijn.

1. Diameter

Krultangen variëren in diameter, en de grootte van de krul is afhankelijk van deze afmeting. Als je kleine, fijne krullen wilt maken, is een kleinere diameter van de krultang het meest effectief. Als je liever grotere, volumineuzere krullen hebt, dan is een grotere diameter het meest geschikt.

2. Temperatuur

Wij vinden het belangrijk als de temperatuur instelbaar is. Mensen met dun of beschadigd haar hebben een lagere temperatuur nodig dan mensen met dik haar. De meeste krultangen zijn in te stellen tot 230°C.

3. Scherm of geen scherm?

Bepaalde krultangen zijn voorzien van een handig display. Zo zie je hoe snel de temperatuur stijgt, en zie je direct wanneer de krultang de juiste temperatuur heeft bereikt. Het is geen must, maar het is wel handig!

beste krultang aan het werk

4. Materiaal

Het materiaal waarvan een krultang is gemaakt is een belangrijke factor om te overwegen. Keramische of titanium staven zijn bijzonder populaire keuzes, omdat ze het haar niet beschadigen. Titanium is bovendien zeer geschikt voor mensen met dik haar.

De goedkoopste optie is een keramische coating, maar dit raden we af als je regelmatig je haren krult. Zodra de coating slijt dan is de krultang slecht voor je haar.

5. Ionische technologie

Mensen met pluizig haar kunnen een hele reeks producten proberen om het probleem te bestrijden. Een populaire oplossing is het gebruik van een ionische krultang, die negatieve ionen in het haar brengt en het haar verzorgt en gladstrijkt.

5 x de beste krultang

Tot slot

Wij hopen dat dit artikel je in de juiste richting heeft kunnen wijzen en je naar de beste krultang voor jouw behoeften heeft geleid. Veel succes en plezier met je nieuwe krultang!

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *