Cosmetica & Verzorging

Hoe kies je de beste stijltang?

  • april 24, 2022
  • 5 min read
Hoe kies je de beste stijltang?

Ben je het beu om gewone stijltangen te gebruiken die je haar beschadigen en verbranden? Nou, als dat zo is, dan ben je hier aan het juiste adres, want we gaan je 5x de beste stijltang laten zien die je haar niet beschadigt en geweldig glad maakt. Zelfs met een flinke bos krullen! Lees ook onderstaande shopgids voor een slimme koop.

Op zoek naar de beste stijltang? Hier moet je op letten!

Dus je hebt besloten dat steil haar je nieuwe look is? Als je nog nooit een stijltang hebt gebruikt, vraag je je waarschijnlijk af welke het beste is voor jouw haartype (fijn, dik, krullend, enz.), welke factoren de kwaliteit van het eindresultaat bepalen en of het al dan niet belangrijk is dat je extra geld uitgeeft aan een duur model. Op zoek naar een krultang? Ook daar hebben we een artikel over!

Met de beste stijltang ziet je haar eruit alsof je net uit de salon komt, elke keer dat je het stijlt. Lees daarom deze gids voor meer informatie voordat je tot aankoop overgaat.

1. Temperatuur

Het eerste punt om op te letten is de temperatuur van de stijltang. Ieder haartype vraagt om een andere temperatuur om het haar glad te krijgen. Kies daarom het liefst voor een exemplaar met een instelbare temperatuur.

Kroes haar wordt pas glad tussen de 210 – 240°C. Dik haar vraagt om 180 – 210°C. Bij normaal haar ligt de temperatuur tussen de 160 – 190°C. Dun en fijn haar mag niet te heet. De ideale temperatuur is dan 140 – 170°C. Beschadigd of gekleurd haar steil je met 100 – 140°C.

2. Scherm of geen scherm?

Sommige luxe stijltangen zijn voorzien van een handig scherm. Zo zie je hoe snel de temperatuur stijgt, en zie je direct wanneer de stijltang de juiste temperatuur heeft bereikt. Wij vinden dit een ontzettend handige functie!

3. Opwarmtijd

Slaap je het liefst zo lang mogelijk uit? Kies dan een stijltang die binnen 30 seconden opwarmt! Binnen no-time ben jij klaar voor de dag. Als je krullend of pluizig haar hebt, dan weet je dat het een eeuwigheid kan duren om je haar steil te krijgen! Maar als je het juiste gereedschap hebt, kun je minuten van je ochtendroutine afhalen.

beste stijltang ligt op een tafel

4. Kabellengte

Houd rekening met de kabellengte als het stopcontact ver weg is van de spiegel. Wist je dat je ook een stijltang zonder kabel kunt kopen? Een oplaadbaar exemplaar is ideaal voor op vakantie.

5. Stoom

Als je gladder en minder beschadigd haar wilt, maar het toch vaak wilt steilen, dan is een stijltang met stoom hoogstwaarschijnlijk de beste koop voor jou! Dit verminderd beschadigingen voor meer dan de helft. Vaarwel pluizig haar en gespleten haarpunten.

6. Ontwerp

Kies een stijltang met keramische, toermalijn of titanium platen als je het haar niet wilt beschadigen. Let op als je ‘keramische coating‘ tegenkomt. Dit is slechts een dun laagje wat snel slijt. Vervolgens komt het aluminium eronder bloot te liggen, wat haarschade veroorzaakt.

Daarnaast moet de stijltang goed in de hand liggen. Als je dik en lang haar hebt, zoek dan een stijltang met brede platen. Die bestrijken in één keer een groter oppervlak van je haar en besparen daarmee tijd. Dunne platen geven meer flexibiliteit wat betreft stylen. Ook een meedraaiend snoer is naar onze mening een must!

7. Veiligheid

Soms heb je haast, en dan kan het gebeuren dat je vergeet om de stijltang uit te zetten. Om geen paniek te hebben zodra je op werk aankomt, kies je het beste voor een stijltang met automatische uitschakel-functie.

8. Ionische technologie

Negatieve ionen neutraliseren de positieve lading van het haar en zorgen zo voor glanzend en niet-statisch haar. Als je een goede stijltang wilt, zorg er dan voor dat deze ionische technologie heeft.

5 x de beste stijltang

Tot slot

Hopelijk heeft deze lijst je kunnen helpen bij het vinden van de beste stijltang voor jouw behoeften. Een van deze modellen is vast perfect voor jou, dus aarzel niet en ga vandaag nog shoppen! Binnenkort ruil jij je krullen in voor een steil kapsel met glans.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *