Cosmetica & Verzorging

Waarom kiezen voor dierproefvrije make-up?

  • april 18, 2022
  • 2 min read
Waarom kiezen voor dierproefvrije make-up?

Hoe dierproefvrij is jouw make-up? Miljoenen dieren lijden en sterven elk jaar voor de cosmetica-industrie. Ben je op zoek naar meer informatie over dierproefvrije make-up? Als je van de wereld een betere plek wilt maken en niet langer dierenmishandeling wilt steunen, bekijk dan dit artikel. Ontdek onder andere waarom het zo’n belangrijk onderwerp is en hoe je producten zonder leed makkelijk herkent.

Wat zijn dierproeven?

Onderzoekers gebruiken dierproeven om de veiligheid en werkzaamheid van geneesmiddelen en cosmetica te beoordelen. Met andere woorden, ze testen op dieren om een idee te krijgen of producten veilig zijn voor ons. De meest gebruikte dieren hiervoor zijn muizen en ratten, maar ook konijnen, cavia’s, honden, katten en apen worden gebruikt.

Hoewel dierproeven op cosmetica verboden zijn in Nederland, verkopen sommige merken nog steeds make-up die op dieren is getest. Dat komt onder andere door China, waar de lokale wetgeving eist dat alle cosmetica op dieren worden getest voordat ze mogen worden verkocht.

Wanneer is make-up dierproefvrij?

Dierproefvrije make-up is make-up die helemaal niet op dieren is getest. Bij de tests door de fabrikant, door een derde partij of tijdens de productie zijn geen dieren betrokken.

Om het gemakkelijk te maken dierproefvrije make-up te herkennen, zijn er diverse certificaten het leven in geroepen. Doe onderzoek naar betrouwbare keurmerken en certificaten om dierproefvrije producten te herkennen.

Waarom dierproefvrije make-up?

Bij dierproeven komt veel leed kijken. Het goede nieuws is dat dierproeven steeds meer verboden zijn en dat er nieuwe methoden worden ontwikkeld om de dierproeven te vervangen. Omdat er zoveel nieuwe methoden voor het testen van producten zijn ontwikkeld, zijn dierproeven niet meer nodig. Dat betekent dat ze moreel niet meer aanvaardbaar zijn.

Tot slot

We hopen dat we je een goed overzicht hebben gegeven van de wereld van dierproefvrije make-up. Er is genoeg goede make-up, je moet alleen weten waar je moet zoeken. Heb je nog aanvullingen voor dit artikel? Laat een bericht achter in de comments.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *