Cosmetica & Verzorging

Make-up kwasten schoonmaken doe gemakkelijk je zo!

  • april 16, 2022
  • 3 min read
Make-up kwasten schoonmaken doe gemakkelijk je zo!

Je make-up kwasten schoonmaken is ontzettend belangrijk. Heb je er ooit bij stilgestaan op hoeveel plaatsen je make-up kwast komt? Hij komt in aanraking met de huid, er zitten verschillende soorten producten op en dan worden ze ergens opgeborgen waar ze door iemand anders kunnen worden aangeraakt. Als dit je geen zorgen baart, zou dat misschien wel moeten – je wilt niet ziek worden van je eigen make-up kwasten!

Hoevaak make-up kwasten schoonmaken?

Om te voorkomen dat bacteriën de kans krijgen zich te vermenigvuldigen op je kwasten, is het aan te raden om make-up kwasten wekelijks schoon te maken. Een professional maakt zijn of haar kwasten zelfs dagelijks schoon, omdat de kwasten door meerdere personen gedeeld worden.

Make-up kwasten schoonmaken in 3 eenvoudige stappen.

Je gebruikt je make-up kwasten elke dag en beschouwt ze als vanzelfsprekend, maar als je de tijd neemt om ze regelmatig schoon te maken, kunnen ze heel lang meegaan. Lees hier hoe je ze schoonmaakt in 3 stappen!

1. Voorbereiding

Zorg ervoor dat je de juiste producten in huis hebt. Je hebt nodig:

  • Lauwwarm water
  • Alcohol,(baby)shampoo, of zachte zeep
  • Handdoek

2. Schoonmaken

Eerst houd je de kwast onder de kraan. Vervolgens wrijf je voorzichtig de zeep erin. Doe dit niet te ruw, om zo lang mogelijk van je kwasten gebruik te maken. Ook heel belangrijk: spoel de kwast grondig uit! Je wilt geen zeepresten tussen de haren van jouw kwast. Dit mengt zich met jouw goede make-up.

3. Drogen

Probeer met je vingers het resterende water uit de kwast te knijpen. Leg de kwast vervolgens neer op een handdoek of een stuk keukenpapier. Laat een make-up kwast nooit rechtop drogen. Binnen 24 uur is de make-up kwast volledig droog, en klaar voor gebruik! Handig is om dit in de avond te plannen, dan drogen ze terwijl je slaapt. Berg ze vervolgens op een droge en schone plaats op, zodat ze ook zo hygiënisch mogelijk blijven!

vrouw houdt make-upkwasten vast

Wanneer zijn make-up kwasten aan vervanging toe?

Wanneer een make-up kwast aan vervanging toe is, dat hangt af van de kwaliteit van het product. Sommige goede kwasten gaan tientallen jaren mee. Kies voor een kwast met synthetische haren als je een lange levensduur belangrijk vindt.

Tot slot

Het schoonmaken van je make-up kwasten is een geweldige manier om voor je huid te zorgen. Je houdt de huid niet alleen gezond en schoon, maar je geniet ook van een lange levensduur. Hoe vaak maak jij je make-up kwasten schoon? Laat het ons weten, we zijn benieuwd!

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *