Cosmetica & Verzorging

Meer volume in je haar? Lees deze tips!

  • april 16, 2022
  • 3 min read
Meer volume in je haar? Lees deze tips!

Geen volume in je haar? Voelt het futloos en slap? Er moet toch iets zijn dat je kunt doen om je lokken weer wat volume te geven! En dat is ook zo. Wij hebben acht trucjes gevonden om je dunne, futloze haar om te toveren tot een hoofd vol leven (en volume!).

Hoe krijg je meer volume in je haar?

Als je op zoek bent naar een makkelijke manier om je look wat meer pit te geven en onmiddellijk volume toe te voegen, lees dan verder! Hier zijn onze beste tips voor het krijgen van een instant volume boost:

1. Op de juiste manier je haren wassen

Het aanbrengen van zowel shampoo als conditioner op je gehele haar is een veelgemaakte fout omdat het je haar droog en broos maakt. Alleen de haarwortels moeten worden gewassen met shampoo, en de conditioner moet alleen in de punten van het haar worden aangebracht.

2. Niet te veel producten in je haren

Verzorgingsproducten zoals haarserum en verzorgende oliën verzwaren het haar, en dit geeft een slappe uitstraling. Ben daarom zuinig met je producten en breng het alleen aan in de punten. De haarwortels hebben genoeg aan de natuurlijke oliën van de hoofdhuid.

3. Touperen

Een andere optie is om je haren te touperen. Dit is niet goed voor je haar, maar voor een speciale gelegenheid kan het best. Je doet dit door je haren tegen de richting in te borstelen met een toupeerborstel. We hebben een handig filmpje gevonden, met een duidelijke uitleg:

4. Laagjes in je haar

Door meerdere korte laagjes aan je haar toe te voegen, kun je het meer body geven – en het resultaat is extra volume! Ook het wisselen van scheiding kan al helpen! Tijd voor een bezoekje aan de kapper voor een nieuw kapsel.

5. Volume in je haar met droogshampoo

Creëer textuur, body en volume met droogshampoo. Dit breng je aan op de haaraanzet en vervolgens masseer je het in. Het helpt ook om vettigheid te verminderen, zodat je langer zonder wasbeurt kan. En ook dat is weer beter voor je haar én het volume!

6. Ondersteboven föhnen

Het ziet misschien gek uit, maar het werkt supergoed! Doe je hoofd naar beneden zodat je haar naar beneden valt en begin met föhnen! Je kunt ook een krulborstel gebruiken en krullen maken voor meer volume.

7. Haren in een knot

Ook dit is een makkelijke tip, die weinig tijd kost! Doe je haren in een knot voordat je make-up aanbrengt. Zodra je klaar bent met de make-up, haal je de knot weer uit je haar. Je zult merken dat je ineens veel meer volume hebt!

8. Extensions

Heb je écht alles al geprobeerd? Voor mensen met het allerdunste haar bieden haarextensions de oplossing. Behalve extra lengte geven ze ook meer volume! Er zijn veel verschillende soorten extensions, waaronder clip-ins die je tijdelijk draagt. Je kunt kiezen tussen menselijk haar en synthetisch, evenals een verscheidenheid aan kleuren en lengtes.

Tot slot

Als je meer volume in je haar wilt, dan zijn deze tips effectief, makkelijk en goedkoop. We hopen dat onze tips je verder hebben geholpen. Als je vragen hebt of aanvullingen hebt, laat het dan achter in de comments!

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *